Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулась онлайн нарада з питань імунізації від Covid-19

Дата: 13.01.2022 10:31
Кількість переглядів: 215

Відбулась онлайн нарада заступників голів ТГ Краматорського району під головуванням заступника голови райдержадміністрації Юрія Люльки. На нараді було розглянуто питання щодо стану імунізації населення від COVID-19.

Начальник відділу соціально-економічного розвитку Марина Мозольова презентувала аналіз статистичних даних щодо вакцинації працівників органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності та працівників комунальних підприємств, установ та організацій.

Серед перших двох категорій частка охоплення повною вакцинацією становить 92-93%. А серед співробітників комунальних підприємств, установ та організацій середній районний показник лише 63,74%.

Юрій Люлька наголосив на необхідності активізувати профілактичну роботу серед зазначених категорій населення та нагадав про те, що наказ МОЗ від 30.11.2021 року №2664 передбачає відсторонення від роботи невакцинованих працівників без збереження заробітної платні та відповідальність посадових осіб – керівників установ. Також було обговорено стан виконання плану щеплень, намічені шляхи його виконання. Присутні були проінформовані про останні тривожні події, пов’язані з новим штамом вірусу «Омікрон».

Важливо!

Нова, четверта хвиля коронавірусної хвороби вже почалась. Пік, як попереджають фахівці, припаде на лютий-березень 2022 року. Високі показники інтенсивності епідемії прогнозуються вже за 10-15 днів. Тому наразі органи державної влади мають готувати систему протиепідемічного захисту, нарощувати резервну потужність лікувальних закладів (в першу чергу в частині забезпечення киснем). Особлива увага при цьому повинна приділятися вакцинації і в тому числі – бустерній та додатковій дозам.

Аналіз розвитку пандемії у США та Європі дає тривожні висновки. Як зазначив головний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич, «такої хвилі, яка очікується, в Україні ще не було». Його слова щодо прогнозів нової хвилі епідемії коронавірусу через штам «Омікрон» в Україні підтверджує також лікар-імунолог Інституту педіатрії, акушерства та гінекології Національної академії медичних наук України Борис Донськой. Він стверджує, що зростання захворюваності розпочнеться одразу, як діти повернуться до школи після канікул. А те, що «Омікрон» вже є в Україні – це факт.

За прогнозами ВОЗ ½ мешканців Європи захворіють на коронавірус штама «Омікрон» у найближчі місяці. Як зазначив керівник відділу вакцинації і боротьби з інфекціями Європейській агенції з лікарських засобів Марко Кавалері, «Омікрон» призводить до менш важкого протікання хвороби і ризик госпіталізації на 50% нижчий у порівнянні зі штамом «Дельта», але він особливо заразний та призводить до високої кількості інфікованих. Переважна більшість важких випадків припадає на невакцинованих людей.

Як повідомляє Національна Академія Наук «динаміка кількості нових виявлень та позитивних ПЛР-тестів дозволяє зробити висновок, що в Україні починається чергова хвиля захворюваності. Кількість позитивних тестів зросла майже на 40% відносно мінімуму останніх чисел грудня. Середня кількість нових виявлень в Україні склала до 4540 осіб на день, середня кількість летальних випадків становить 158 смертей в середньому за останній тиждень. Спостережувана летальність зросла до 3,2-3,3% для дат 4-5-тижневої давнини». Як стверджують фахівці Академії – високий захист проти тяжкого перебіга хвороби є вакцинація.

Шановні мешканці Краматорського району, бережіть себе, своїх близьких, будьте відповідальними за своє здоров'я та своєчасно робіть необхідні щеплення.

 

 

 

 

            

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування