Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розміновану ділянку місцевості в районі села Стара Миколаївка передано громаді

Дата: 26.11.2021 14:44
Кількість переглядів: 275

Перший заступник голови Краматорської райдержадміністрації Сергій Боєвський взяв участь в урочистій передачі розмінованої ділянки місцевості в районі села Стара Миколаївка Краматорського району представникам громад та місцевого самоврядування.

Очищення району від вибухонебезпечних предметів в рамках організації гуманітарного розмінування території Донецької та Луганської областей проведено Благодійною організацією «Благодійний Фонд «Швейцарський фонд з протимінної діяльності ФСД в Україні». У заході також взяли участь представники структурних підрозділів ОДА та Операції об’єднаних сил. 

У процесі розмінування було знайдено 356 вибухонебезпечних предметів. Наразі ділянка місцевості загальною площею 43 728 квадратних метрів перевірена та вважається безпечною і придатною до використання. 

«На території області лише в цьому році було знешкоджено понад 25 тисяч вибухонебезпечних предметів, тому завдяки вашій роботі потенційно на 25 тисяч нещасних випадків стало менше», - наголосив директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації Ігор Бойко. 

Нагадаємо, близько села Стара Миколаївка в будівлях гаражів для зберігання та обслуговування сільськогосподарської техніки розташовувався склад боєприпасів ЗСУ. 25 травня 2018 року приблизно о 5 годині ранку відбувся обстріл населеного пункту, під час якого сталося влучення у склад боєприпасів ЗСУ, що призвело до вибуху. Детонація боєприпасів відбувалася протягом доби та вибухонебезпечні залишки розліталися на невідому відстань по території населеного пункту та за його межі.

 

За матеріалами Донецької обласної державної адміністрації 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування